Kortverblijf "De Passant"

Er zijn zes kamers voor kortverblijf. Deze kamers zijn verspreid over het woonzorgcentrum en geïntegreerd in de werking.

Omdat zorgbehoevende ouderen zolang mogelijk thuis zouden kunnen blijven, is het nodig dat de thuis- en mantelzorg af en toe eens van de zorg kan worden ontlast. Een jaarlijkse vakantie, aanpassingswerken in huis en ziekenhuisopname van de mantelzorger zijn bijvoorbeeld redenen om een kortverblijf aan te vragen. Ook als de zorg af en toe eens te zwaar wordt, kan het kortverblijf voor een bepaalde periode een uitkomst bieden.

In tegenstelling tot een residentieel verblijf kan een kortverblijf slechts worden aangevraagd voor een duur van maximum 90 dagen per jaar waarvan 60 dagen opeenvolgend. Na een periode van kortverblijf keren deze mensen terug naar de thuissituatie. De periode van verblijf wordt aan het begin van het kortverblijf vastgelegd en dient te worden gerespecteerd. Het verblijf dient minstens voor vijf dagen te worden aangegaan. Het kortverblijf staat open voor zowel valide als zwaar zorgbehoevende ouderen, wonende in en buiten de gemeente.

Elke kamer voor kortverblijf is uitgerust met sanitair, een elektrisch hoog-laagbed, een zetel, basismeubilair en TV. Op alle kamers is er een telefoonaansluiting. De bewoner kan tijdens het verblijf in zeer beperkte mate eigen spullen meebrengen. Tevens kan hij / zij gebruik maken van alle faciliteiten van het woonzorgcentrum.

Contact

Onthaal woonzorgcentrum

Adres
Albertlaan 23200Aarschot
tel.
016/55 07 43
E-mail
onthaal.wzc@ocmw-aarschot.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten
Openingsuren

Woonzorgcentrum Sint-Rochus

Adres
Albertlaan 23200Aarschot
tel.
016/55 07 43
E-mail
onthaal.wzc@ocmw-aarschot.be

Openingsuren

Vandaag

open van 9u - 20u

Morgen

open van 9u - 20u
Openingsuren