Assistentiewoningen "Orleanshof"

De Groep van Assistentiewoningen Orleanshof is gelegen in het centrum van de Stad Aarschot aan de voet van de Orleanstoren en telt 35 assistentiewoningen. De woningen zijn twee aan twee geschakeld en verspreid over 3 verdiepingen hetgeen het ruimtelijk gevoel nog versterkt. 

Er zijn drie categorieën van woningen in functie van hun oppervlakte, aantal slaapkamers en hun ligging aan de daktuin. De dagprijs bestaat uit twee componenten (de wooncomponent en de dienstencomponent). Elke woning bestaat uit een volledig ingerichte open keuken, een woonkamer, aangepaste badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamer en een terras. Alle overgangen zijn drempelluw , de deuren breed en de lift ruim. Met eigen meubels en decoratiespulletjes geeft u uw woning een persoonlijke en huiselijke toets.

De bewoners hebben toegang tot het complex, de trappenhal en lift met een gepersonaliseerde badge. Er is een videoparlofoon in de woning. Er is de mogelijkheid om een parkeerstaanplaats te huren. De bewoner kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten zoals de polyvalente lokalen van het dienstencentrum, buitenterrassen, de tuin, fietsenstalling, …

Contact

Lokaal dienstencentrum

Adres
Leuvensestraat 1483200Aarschot
tel.
016/48 24 40
E-mail
orleanshof@ocmw-aarschot.be
Website
www.orleanshof.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Lokaal dienstencentrum Orleanshof
Een warm onthaal met zorg voor welzijn, gezondheid en veiligheid

Voor het aanbieden van onze dienstverlening en activiteiten is het noodzakelijk dat de nodige veiligheidsmaatregelen genomen worden. De meest actuele maatregelen kan je steeds raadplegen op onze website. We sommen vast enkele belangrijke richtlijnen op:

  • Mondmasker verplicht in een openbaar gebouw
  • Gebruik de deurbel LDC Orleanshof om het lokaal dienstencentrum te betreden
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en verlaten van het gebouw, was je handen regelmatig
  • Hou steeds 1,5m afstand
  • Voor een activiteit of dienstverlening: kom niet te vroeg en blijf in je toegewezen zone
  • Maak gebruik van onze betaalkaarten om cash geld te vermijden

Wanneer kom je NIET naar het lokaal dienstencentrum?

  • Als je symptomen hebt van COVID-19. Raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts!
  • Als je minder dan 14 dagen geleden positief werd getest op COVID-19.
  • Als je geïdentificeerd bent als een hoog of laag risicocontact van een persoon die besmet is met COVID-19 in het kader van contact tracing.

 

Onthaal

Je kan bij het onthaal terecht voor een inlichting, een inschrijving, een kopie… tijdens volgende uren: 9u – 11u45 en 13u30 – 16u.

Ontmoetingsruimte

Sociaal restaurant

Vanaf 12u een warme maaltijd bestaande uit soep, hoofdgerecht, dessert en water (plat of bruis). Minstens één werkdag op voorhand inschrijven en betalen aan het onthaal. Sociaal tarief is mogelijk na sociaal onderzoek. Volzet = volzet.

Elke maandag ben je welkom in onze ontmoetingsruimte van 14.00 tot 15.45 uur
LET OP! Inschrijven is noodzakelijk.

Je kan iets komen drinken, een ijsje smullen, of een gezellige babbel doen van op gerespecteerde afstand van 1,5 m. Er zijn 27 plaatsen voorzien, volzet = volzet.

Activiteiten in de kijker

Samen veerkrachtig in de maand oktober: verbinding en ontmoeting staan centraal

Het lokaal dienstencentrum doet aan iedereen een warme oproep om dàt kleine verschil te maken voor elkeen onder ons: een goede dag wensen, tijd maken voor een haag/draad babbel, een telefoontje doen naar een vriend of kennis…

 

Actie: Kruip in je pen, potlood, penseel, muziekinstrument, fototoestel, camera… en bezorg ons jouw woord, beeld, film of luisterfragment waarin jij toont dat verbinding en ontmoeting belangrijk voor jou zijn. Met jouw toestemming zouden wij graag jouw boodschap verder verspreiden, digitaal, waar mogelijk per post en in de bussen van onze bewoners. Een mooie boodschap ontvangen kan zoveel deugd doen.

Week van het bos: van hof naar hof 11 - 18 oktober 2020
Begeleide wandeling in de namiddag van het Orleanshof naar het Elzenhof en terug. Onderweg hebben we een unieke kijk op de sporen en het station van Aarschot. Datum is afhankelijk van het weer en de grootte van de groep. Gelieve voor woensdag 7 oktober in te schrijven. Wij bezorgen u dan het exacte tijdstip.

Week van de smaak: de smaak van geluk 12 -22 november 2020
*Sociaal restaurant: Een wolkje geluk!

* Ontmoetingsruimte op maandag 16 november van 14.00 tot 15.45 uur: Kleur in je glas! We maken heerlijke mocktails en voorzien iets lekkers om te smullen. LET OP! Op inschrijving. Volzet = volzet.

Opstart van verschillende activiteitengroepen

We bekijken voor elke activiteitengroep apart wat mogelijk is volgens de veiligheidsmaatregelen. Er kunnen zich wijzigingen voordoen waarvoor wij uw begrip vragen. Wil je meer weten over jouw activiteit, neem dan gerust contact op met het dienstencentrum.

Oproep

Wol
Heb je thuis nog wol liggen die je graag wil schenken aan het dienstencentrum?
Breng ze zeker binnen aan het onthaal. De handwerkgroep en verschillende mensen van thuis uit breien voor het goede doel. Wij danken hen!

Kaartjes & tekeningen zijn nog altijd enorm welkom voor onze bewoners!

Houd zeker onze website www.orleanshof.be in de gaten! Hier kan je de laatste nieuwtjes van het lokaal dienstencentrum volgen. De komende activiteiten zullen hier ook op geplaatst worden.

 

LDC Orleanshof
Leuvensestraat 148 – 3200 Aarschot
016/48.24.40
orleanshof@ocmw-aarschot.be

Openingsuren